Kuidas valida endale sobiv elektriline tõukeratas?


Elektriliste tõukerataste hinnad kõiguvad seinast seina. PasDrive e-poe valikus on kõige odavam tõukeratas 259€ ning kõige kallim 1190€. Mida kõrgem on hinnaklass, seda rohkem lisavõimalusi ja võimsust toode pakub. Valiku tegemisele paneb aluse ostu eesmärk. 

Tavatarbija puhul on esmasteks tingimusteks praktilisus, ohutus ja sõidumugavus. Tõukeratas võiks olla kergema kaaluga, varustatud tuledega ning amortidega, samuti võiks ratas suuta arendada piisavat kiirust. Siinkohal on oluline ka aku vastupidavus, sest pikemate distantside puhul võib tihe laadimine muutuda tülikaks. Kui soovid halva ilma korral kasutada ühistransporti, saab ratta kerge vaevaga kokku pakkida ning kaasa võtta. Eestis on tänaseks arvestatav kergliiklusteede võrgustik ning enamus vajalikud sõidud saab teha üksnes tõukerattaga. Ettejuhtuvate teekonaruste muretuks ületamiseks tuleks mõelda õhkkummidele, amortidele ja rehvide suurusele.

 

Elektriliste tõukerataste eelised 

Elektriliste tõukerataste eelised on ilmsed. Tõukerattaga saab sõita ka keskmise pikkusega vahemaid, mistõttu ei pea selliste vahemaade läbimiseks autot kasutama. See säästab keskkonda, kuid aitab raha kokku hoida ka näiteks kütuse arvelt. Meie tõukeratastega on võimalik ühe laadimiskorraga läbida keskmiselt 30 km. Elektriline tõukeratas on praktiline ja kiire sõiduvahend, mis aitab vältida ka liiklusummikuid. Võimsad elektrimootorid arendavad kiirust keskmiselt 30 km/h, mis toetab igati tänapäeva kiiret elutempot. Samas tuleks valida kõnniteel sõites alati selline kiirus, mis tagab nii Sinu kui ka teiste liiklejate turvalisuse. 

Tõukeratta kasutaja kontrollib tõukeratta liikumist kehaga - see tõstab aktiivsustaset ja põletab kaloreid. Tunnis põletatakse umbes 200-400 kalorit. Samuti on positiivne värskes õhus viibimine - tõukeratas on suurepärane põhjus pere või sõpradega välja minekuks. Õhtused sõidud päikeseloojangu saatel aitavad unustada kõik igapäevamured. 


Rehvide laius 

Tõukeratta rehvide laiuse valikut mõjutab kasutuse otstarve. Mida õhem on rehv, seda parem on juhitavus ja lihtsam manööverdada. Samas kergendab laiem rehv liiklemist ebatasastel pindadel. Need pehmendavad takistuse ületamisel tekkivaid lööke, mis ei jõua läbi juhtraua ja seisulaua sõitjani. Laiemad rehvid võimaldavad ka suuremat sõidukiirust. 

Igapäevasteks toimetusteks soovitame valida tõukeratta, mille rehvide läbimõõt algab 8 tollist. See tagab mugava sõidukogemuse ka ebatasastel pindadel. Nõudlikumale inimesele, kes soovib maastikuid ning äärekivisid tõukerattaga testida, soovitame rehve alates 10 tollist. Tänavasõidul ja lühemate vahemaade puhul saab hakkama ka väiksemate rehvidega. 

 

Tippkiirus ja distants 

Elektrilise tõukeratta manuaalist leiab alati maksimaalse sõidukiiruse ja sõidu ulatuse. Meie tõukerataste puhul algavad kiirused 20 km/h ning maksimaalne läbitav vahemaa 15 kilomeetrist. Mida kallimast hinnaklassist on ratas, seda suuremad on mõlemad näitajad. Siinkohal on tähtis märkida, et need kaks tegurit on sõltuvuses paljudest asjaoludest. 

Tühjenev aku ei pruugi olla võimeline lubatud tippkiirust arendama. Sõidu ulatust mõjutab ka maastik, millel sõidad. Kui teekond on mägine, saab aku suurema koormuse, mis omakorda vähendab läbitavat maksimaalset distantsi. Samuti vähendavad aku kestvust märgatavalt tihe kiirendamine ja vastutuul.

Meie tõukeratastel on välja toodud ka maksimaalne kandevõime. Keskmiselt on see 120 kg, üle selle võib tõukeratas saada juba liiga suurust koormust. Inimese kehakaal mõjutab samuti tippkiirust ja läbitavat distantsi. Suuremat kasvu inimesed peaksid siinkohal kindlasti mõtlema võimsama mootori ja akuga ratastele. 

Elektriline tõukeratas on praktiline ja mugav sõiduvahend, mis Sind liikluses kunagi hätta ei jäta. Tõukeratast kasutades säästad loodust ja raha, viibid värskes õhus ning väldid muretult ummikuid.

Leia endale sobiv elektriline tõukeratas meie kodulehelt juba täna! 





English