Elektriliste tõukerataste hinnaklassid


Hind määrab sageli toodete puhul mugavuse, kestuse ja võimekuse. Hea võrdlus on hinna ja toote suhtes automaailmas. Premium-klassi rohkete lisadega auto on alati krõbedama hinnaga, kui keskklassi auto. Sarnane hinnastamine on ka elektriliste tõukerataste maailmas. Nii nagu Tesla kallimad sõiduautod on võimelised läbima pikemaid vahemaid, on ka Kugoo G-booster võimeline läbima ligikaudu 3 korda pikemat distantsi kui odavamad tootevariandid. 


Millised omadused on erinevate hinnaklasside elektritõukeratastel? 


Odavaim hinnaklass on peamiselt suunitletud noorematele kui 14 aastased. Selle klassi elektritõukerattad maksavad enamasti 100-250 €. Kugoo S2 Mini on võimeline läbima 15 km pikkust distantsi ja maksimaalseks kiiruseks on 25 km/h. S2 Mini näitel on distants peamine element, mis määrab hinna. Kindlasti tuleb arvestada, et lenksu kõrgus on 90 cm. Elektrilised tõukerattad eelmainitud hinnaklassis on enamasti mõeldud lastele ja võimelised läbima lühemaid distantse. 

Keskklassi elektriliste tõukerataste võimekus, mugavus ja põhivarustus on üpriski varieeruv. Peamisteks võimekuse näitajateks on läbitav maksimaalne vahemaa (selle klassi puhul 25-30 km) ja maksimaalne kiirus (25-30 km/h). Mugavuse indikaatorid on: reguleeritav lenksu kõrgus, amordid, kaal ja käepidemete materjal. Põhivarustuse all tuleb jälgida tulede, ekraani, signaali ja telefonirakenduse olemasolu. Kugoo S1 on keskklassi parim näide. Läbitav vahemaa ühe laadimiskorraga on 25 km, maksimaalne kiirus 30 km/h. Samuti on olemas peamised mugavuse ja põhivarustuse elemendid. 

400-600 € hinnaklassi kuuluvad tõukerattad, millel on lisaaku ja parem -varustus. Ühe laadimiskorraga läbitavad distantsid on vahemikus 30-60 km ning maksimaalne kiirus 25-40 km/h. Sellesse hinnavahemikku kuuluvad põhimudelid on: Kugoo M4, Ninebot ES4, Xiaomi M365 pro. Kugoo M4 teeb silmad ette oma tasemel näitajatega. Ühe laadimiskorraga on võimalik läbida kuni 45 km ja maksimaalseks kiiruseks on 43 km/h. M4 kaal on küll suurem kui tema konkurentidel, aga samas on võimalik Kugoo M4-le osta lisaks kaasa sadul koos alusega. See lisaelement muudab pikkade distantside läbimise kordades mugavamaks. 

Kallimad elektrilised tõukerattad on suurema võimekusega. Nendega on võimalik sõita maastikutel ja isegi krossiradadel. Peamiseks eeliseks on suured kiirused, pikad sõiduvahemaad ja tugev konstruktsioon. Üle tuhande euro maksvate elektriliste tõukerataste maksimaalsed distantsid jäävad vahemikku 40-100 km ning maksimaalne kiirus 25-55 km/h. On olemas ka elektrilisi tõukerattaid, mille maksimaalsed kiirused on ligikaudu 90 km/h, maksumusega 4000 €. PasDrive pakub selles hinnaklassis Kugoo G-boosterit, mis maksab 1049 €. G-boosteri läbitav distants ühe laadimiskorraga on 85 km ja maksimaalne kiirus 55 km/h. Sellega on võimalik sõita nii tänaval, maastikul, krossirajal kui sõiduteel. Kindlasti tuleks kanda kaitsevarustust. G-boosteri võimekusega saab tutvuda käesoleval videol


Sobiva elektrilise tõukeratta leiad PasDrive e-poest. Meie valikusse mahub tooteid erinevatest hinnaklassidest ning igale maitsele. 





English